Vereffening gewone commanditaire vennootschap in België

Bent u klaar om uw gewone commanditaire vennootschap zorgeloos te vereffenen? 
Laat ons u helpen en start vandaag nog met een schone lei.

Waarom kiezen voor Leadservice?

 • Deskundigheid: 
  Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het vereffenen van vennootschappen.
 • Persoonlijke Aanpak: 
  We bieden maatwerk en staan u persoonlijk bij gedurende het hele proces.
 • Transparantie: 
  Geen verborgen kosten of verrassingen. Bij ons weet u precies waar u aan toe bent.
 • Efficiëntie: 
  Wij streven ernaar het proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Eenmanszaak Stopzetten door Leadservice

Heeft u al een vereffenaar aangesteld?
Zijn er lopende geschillen of juridische kwesties?
Heeft u behoefte aan juridisch of fiscaal advies?

Meestgestelde vragen over Vereffening gewone commanditaire vennootschap in België

Er dient allereerst beslist te worden tot ontbinding door de algemene vergadering. Vervolgens kan men de vereffening in orde brengen, ervoor zorgen dat alle openstaande kosten betaald worden, al dan niet met aanstelling van een vereffenaar en daarna tot sluiting van de vereffening beslissen. 

Dit hangt ervan af of de vennootschap in 1 stap of in 2 stappen vereffend wordt.  Reken ongeveer op +/- 850€ aan vereffeningskosten. 

Wanneer de onderneming geen activiteit meer uitoefent en de aandeelhouders beslissen om de vennootschap te vereffenen, dan dient deze vereffening gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. Via deze weg heeft de vennootschap dan definitief opgehouden te bestaan. 

Iedereen met een blanco strafregister kan tot vereffenaar aangesteld worden door de algemene vergadering. Gebruikelijk is dit een bestuurder of zaakvoerder omdat deze ook duidelijk zicht heeft op de financiële situatie en op wat er effectief dient te gebeuren. 

De algemene vergadering dient te beslissen tot ontbinding, al dan niet met aanstelling vereffenaar. Eens de vereffening uitgevoerd werd, kan beslist worden tot sluiting van de vereffening. Deze beslissingen worden opgenomen in de notulen van de algemene vergadering, om vervolgens gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. 

Hiervoor dient men in de statuten zelf te gaan kijken, want hierop kan elke vennootschap zijn eigen regels vaststellen. Standaard en het meest gebruikelijk wordt het vermogen verdeeld in verdeeld onder de aandeelhouders in dezelfde verhouding als de aandelenstructuur. 

Uw accountant kan u hierin concreet aangeven wat de fiscale gevolgen zijn voor de vennoten, want dit hangt deels af of er al dan niet een liquidatiereserve werd aangelegd. 

cLeadService kan uw vennootschap binnen de 2 weken volledig vereffend hebben (op voorwaarde dat de schulden aan de schuldeisers betaald werden). 

Deze dienen vereffend te worden! Wanneer schuldeisers niet betaald kunnen worden omdat er te weinig geld over is in de vennootschap, dan zijn er 2 keuzes: ofwel gaan de aandeelhouders of bestuurders zelf een inbreng doen zodat alle schulden betaald werden, ofwel dient een faillissement aangevraagd te worden. 

Eens de sluiting van de vereffening neergelegd werd bij de ondernemingsrechtbank, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Het ondernemingsnummer wordt dan stopgezet en kan niet meer geheractiveerd worden. 

Een gewone commanditaire vennootschap kan onderhands vereffend worden, er is hier geen notaris voor nodig. Bij een besloten vennootschap (de vroegere BVBA) of een NV, kan dit enkel bij notariële akte gebeuren. 

Ja, de beslissing tot ontbinding en sluiting van de vereffening dient gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. 

Ja, dat kan, u dient wel rekening te houden of geen andere actieve partijen deze naam reeds gebruiken. 

Leadservice is uw gids doorheen uw berg papierwerk

Scroll naar boven

COLLECTIEVE SLUITING

Opgelet: ons kantoor is collectief gesloten en niet bereikbaar van 30 juli tot en met 7 augustus.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen aanbieden.