Commv oprichten

CommV oprichten was nog nooit zo makkelijk! Bespaar tijd en geld met ons gebruiksvriendelijke platform en begin direct met ondernemen.

Met een CommV kan je eenvoudig en snel een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten en genieten van fiscale voordelen.

Op deze foto staan een man (Niels Deprez) en een vrouw (Stephanie Deprez). Stephanie heeft een map van Leadservice en samen wachten ze op een klant voor een meeting over het UBO-register om boetes gerelateerd aan het UBO-register te vermijden.

CommV oprichten

Start nu jouw eigen CommV en zet de eerste stap naar zakelijk succes!

Wil je een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten?

Met onze hulp kan je snel en efficiënt een CommV starten.

Vragen over een CommV oprichten in België

Een CommV is een Commanditaire Vennootschap (voorheen “Gewone Commanditaire Vennootschap”).

Voor de oprichting van een Commanditaire Vennootschap dient u rekening te houden met een oprichtingskost van +/- 1.000 euro (inclusief wettelijke kosten van registratie, neerlegging, KBO,…).

De rechtsvorm is onderhands en snel op te richten. Er is geen minimumkapitaal vereist en de stille (commanditaire) vennoten zijn slechts aansprakelijk voor hun inbreng.

De jaarrekening dient niet jaarlijks neergelegd te worden bij de Nationale Bank.

De werkende (gecommanditeerde) vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap.

Een oprichtingsakte dient opgesteld te worden, vervolgens geregistreerde en neergelegd bij de ondernemingsrechtbank zodat deze verschijnt in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. Daarna dienen dan nog opstartformaliteiten voltooid te worden zoals de inschrijving in de KruispuntenBank der Ondernemingen (KBO), BTW-activering, melding provinciebelastingen, aansluiting sociaal verzekeringsfonds en opstelling aandelenregister. LeadService brengt deze opstartformaliteiten van A tot Z in orde, zodat u van start kunt gaan met uw onderneming.

Dit hangt af van de activiteiten en niet van de rechtsvorm.

Als uw vennootschap BTW-plichtige activiteiten uitvoert, dan dient het ondernemingsnummer geactiveerd te worden als BTW-nummer en dienen er aangiftes te gebeuren. Mogelijks kunt u vrijstelling BTW wegens kleine onderneming aanvragen. LeadService bekijkt voor u wat de BTW-verplichtingen zijn!

Deze vennootschap kan onderhands opgericht worden, er is dus geen tussenkomst van een notaris vereist, en kan indien nodig ook terug onderhands vereffend worden.

Tegelijk heeft u wel de fiscale voordelen van de vennootschapsbelasting (ten opzichte van de personenbelasting).

De belastingen vallen onder de vennootschapsbelasting en zijn dus voordeliger dan de personenbelasting. Hoeveel u exact dient te betalen hangt af van verschillende factoren, waardoor we aanraden om hiervoor een boekhouder/accountant aan te spreken.

Er dient een oprichtingsakte opgesteld, geregistreerd en neergelegd te worden. LeadService maakt dit voor u op en licht deze verder toe. Contacteer ons gerust als u wenst dat we u hierin begeleiden!

LeadService brengt de oprichting van een CommV in orde op ongeveer 7 dagen.

Het UBO-register dient jaarlijks bevestigd te worden, er dient een algemene vergadering gehouden te worden die de afsluiting van het boekjaar bespreekt en de winst/verliesbestemming vastlegt. Er dient een boekhouding bijgehouden te worden en BTW-aangiftes (indien van toepassing).

Er zijn minstens 2 oprichters nodig, waarvan minstens 1 werkende (gecommanditeerde) vennoot en minstens 1 stille (commanditaire) vennoot.

De gecommanditeerde vennoot wordt eveneens benoemd tot bestuurder van de CommV.

Een CommV heeft 2 vennoten, terwijl een BV kan opgericht worden met 1 persoon.

De CommV is onderhands en zonder notaris op te richten, terwijl een BV enkel notarieel kan opgericht worden.

De aansprakelijkheid bij een CommV is persoonlijk voor de bestuurder en werkende (gecommanditeerde) vennoten, terwijl dit beperkt is bij een BV.

U kunt een CommV omzetten naar een andere vennootschap, maar niet naar een eenmanszaak.

Wil je een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten?

Begin vandaag nog met ondernemen en laat ons je begeleiden bij elke stap van het proces.

Scroll naar boven

COLLECTIEVE SLUITING

Opgelet: ons kantoor is collectief gesloten en niet bereikbaar van 30 juli tot en met 7 augustus.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen aanbieden.